Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Αναζήτηση

Αναζητήστε διατροφικές ενότητες, άρθρα, συνταγές και διατροφικούς ορισμούς πληκτρολογώντας τον τίτλο ή μία λέξη.

Προγράμματα wellness και κλινικής υποστήριξης

Υπηρεσίες Εταιρικής Υποστήριξης

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, σχεδιασμού προγραμμάτων wellness, έρευνας και κλινικής υποστήριξης.

Εταιρική Υποστήριξη

Στο πρότυπο Διαιτολογικό Κέντρο μας παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, σχεδιασμού προγραμμάτων ευ ζην (wellness programs) και κλινικής υποστήριξης, τόσο σε εταιρείες όσο και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και οργανισμούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη διατροφή και την υγεία των ανθρώπων τους.

Μια έξυπνη και σύγχρονη διοίκηση σήμερα αναγνωρίζει ότι οι υψηλές αποδόσεις μιας εταιρείας είναι αποτέλεσμα των υψηλών αποδόσεων εργαζομένων που είναι υγιείς και χαρούμενοι, ενώ εμπεδώνεται όλο και περισσότερο πλέον το αίσθημα ευθύνης που φέρει μια εταιρεία για τη σωματική και πνευματική υγεία του προσωπικού της.

Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια στοχευμένη εταιρική στρατηγική ευ ζην αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως βελτιωμένες ατομικές και ομαδικές επιδόσεις, μείωση κόστους που σχετίζεται με αναρρωτικές άδειες, λιγότερες απουσίες και μεγαλύτερη αφοσίωση των εργαζομένων. Η ένταξη προγραμμάτων ευ ζην (wellness programs) που δίνουν βαρύτητα στη βελτίωση πρωτίστως της υγιεινής διατροφής, αλλά και της σωματικής και πνευματικής υγείας, του ύπνου και του άγχους, μόνο κέρδη έχει να αποφέρει για μια εταιρεία στο εγγύς αλλά και στο απώτερο μέλλον. Με το προσωπικό να γίνεται πιο καινοτόμο, δημιουργικό και αποδοτικό, και να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον και διάθεση συμμετοχής.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατροφή, έχει πλέον αποδειχθεί η κρισιμότητα της ένταξης στρατηγικών προώθησης υγιεινής διατροφής στις εταιρείες λόγω, μεταξύ άλλων, και της δραματικής επιβάρυνσης της υγείας και της εργασιακής παραγωγικότητας που οφείλονται σε παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσίευσε η Δρ. Μίχα στο JAMA, μια διατροφή που περιλαμβάνει τις σωστές ποσότητες συγκεκριμένων τροφών μπορεί να συμβάλει στη μείωση των θανάτων από καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά και διαβήτη τύπου 2 σχεδόν κατά 50%.

Στο πρότυπο Διαιτολογικό και Ερευνητικό μας κέντρο, με επικεφαλής τη Δρ. Μίχα, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία πάνω στη συμβουλευτική εταιρειών και στον σχεδιασμό εταιρικών προγραμμάτων ευ ζην για τις ΗΠΑ, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα λύσεων ευ ζην για εταιρείες. Είτε προτίθεστε να αρχίσετε τώρα είτε έχετε ήδη καθιερώσει προγράμματα υγείας και ευ ζην στην εταιρία σας, εμείς στο Food for Health θα σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας και θα σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματά σας, ούτως ώστε οι άνθρωποί σας να είναι πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί.

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον χώρο σας, μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, καθώς και στο κέντρο μας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διατροφής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προσεγγίσουμε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και να θίξουμε πολλαπλά ζητήματα.
Τα wellness programs με βαρύτητα στη βελτίωση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής & πνευματικής υγείας, αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε μια εταιρεία.
Η διατροφική και ιατρική υποστήριξη, βοηθά τους εργαζομένους να αντιμετωπίσουν καθημερινά προβλήματα και να είναι πιο αποδοτικοί και υγιείς.
Οι υπηρεσίες διατροφικής και ιατρικής έρευνας που παρέχουμε, καλύπτουν όλο το φάσμα των επιδημιολογικών μελετών.

Χρηματοδοτήσεις

Ενημερωθείτε εδώ για τις χρηματοδοτήσεις της Δρ. Μίχα ως αναγνώριση του παγκόσμιου έργου της.

ΝΙΗ/ NHLBI 2020 - 2025

Health Impacts, Costs and Cost-Effectiveness of Food Policies to Reduce Noncommunicable Diseases and Health Disparities across the US

4.126.141,00 https://www.nia.nih.gov/ Advisory/Supervisory Responsibilities: 20 researchers.

This is a renewal of R01-HL130735. Major aims are to develop, for the first time to our knowledge, a new life course obesity-diabetes-CVD-cancer microsimulation model (NCD-M) that links diet to noncommunicable diseases (NCDs) across the lifespan (Aim 1). The NCD-M will be extended to account for state-level population heterogeneity/ demographics, enabling us to generate state-specific (n=50) in addition to national outputs. We will extend the NCD-M to incorporate national and state-specific parameters and inputs on dietary habits, diet-NCD relative risks, policy efficacy and NCD disease rates to evaluate the diet and health impacts of key food policies targeting adults and/or children (Aim 2). State-specific results will be aggregated to broader Census designated divisions (n=9) and regions (n=4). We will subsequently incorporate national and state-specific policy costs and health-related costs to estimate the policy’s cost-effectiveness nationwide and by US location (state, division, region) (Aim 3).

NIH/ NIA 2019 - 2022

Fatty Acid Biomarkers and Brain Health in the FORCE Consortium

2.987.156,00 https://www.nia.nih.gov/ Advisory/Supervisory Responsibilities: 27+ confirmed cohorts, 100 cohort investigators, 10 project investigators, 2 postdoctoral fellows.

Major aims are to determine whether key dietary and metabolic fatty acid biomarkers are associated with (1) cognitive decline, (2) all-cause dementia, Alzheimer’s disease and vascular dementia, and (3) incident stroke. This project will provide critical evidence on how key dietary and metabolic fatty acid biomarkers relate to cognitive decline, incident dementia and incident stroke, in 27 independent, large, well-established, prospective community-based cohort studies in the US and globally within the Fatty Acids and Outcomes Research Consortium (FORCE). FORCE is the largest fatty acid biomarker consortium to-date, and provides a remarkable cost-efficient resource for worldwide investigation of fatty acid biomarkers with measures of subclinical disease and clinical events. Overall, this evaluation is novel, and findings will bring about urgently needed evidence regarding the relation of key dietary and metabolic fatty acid biomarkers with brain health. Such high-quality observational data on clinical events are crucial, as a complement to experimental research. This work will advance scientific understanding of whether key fatty acids should be targeted as risk factors for major brain disorders, and inform innovative lifestyle and drug treatment efforts to reduce tremendous and growing related health and economic burdens.

Danone Research 2018 - 2019

The Tufts Healthy Food Index

324.025,00 Advisory/Supervisory Responsibilities: 1 post-doctoral research fellow

Major aims are to (1) provide expertise and trusted science on the assessment, evaluation and identification of key criteria for qualifying the healthfulness of foods; (2) develop a beta version of an evidence-based and novel nutrition profiling system for global application (i.e., “Tufts Healthy Food Index)” to guide and support food companies in developing healthier products; and (3) evaluate future directions, validation, and applications of the “Tufts Healthy Food Index”.

Nestec 2018 - 2019

Defining and Substantiating Balanced Carbohydrates

150.000,00 Advisory/Supervisory Responsibilities: 1 post-doctoral research fellow

Major aims are to define and substantiate a balanced carbohydrates concept in which carbohydrate quality is expressed in terms of a ratio of total carbohydrates, fibers and free sugars. This is to be done by assessing and comparing three potential ratios in terms of their ability to predict overall product nutritional quality using nationally representative dietary data from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Bill & Melinda Gates Foundation 2017 - 2020

Global Dietary Database 2

2.864.327,00 http://www.globaldietarydatabase.org/ Advisory/ Supervisory Responsibilities: 7 researchers (including mentoring 2 post-doctoral research fellows, and 1 research scholar).

Major aims are to (1) extend and expand the Global Dietary Database (GDD 2.0) to improve data quality, improve data harmonization, address gaps, incorporate new covariates and methods, and investigate and publish policy-relevant findings for evidence translation on global trends in food consumption and diet quality; (2) broadly disseminate the GDD 2.0 via a new online platform, scientific meeting strategies, deeper research collaborations, and strategic partnerships; (3) performing new original analyses and reviews of maternal and child diet diversity/quality, based on existing metrics as well as building on our prior work considering food consumption patterns, in relation to key health outcomes. This project provides a crucial opportunity for the GDD team to play a more significant role in increasing the availability of harmonized data on dietary intake worldwide in partnership with other institutions. The GDD work will also contribute through partnerships toward a larger vision of an increase in the quality of the dietary data that will be collected worldwide in the near future.

Resolve 2017 - 2018

Modelling of Health Benefits and Risks of Salt Substitution in China

59.826,00 Multiple Responsibilities

Major aims are to estimate the effect of nationwide replacement of discretionary salt with salt substitutes on (1) cardiovascular disease (CVD), (2) chronic kidney disease (CKD), and (3) hyperkalemia-related mortality and morbidity in China.

Κλείστε Ραντεβού