ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΟΡΕΛΗ

Μαρία Κοκορέλη, RD MSc

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, RD MSc

 

Η κ. Κοκορέλη αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004. Στη συνέχεια έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία στο King’s College London στον τομέα της διατροφής. Κατά την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής ασχολήθηκε με τη σχέση της γενετικής με τα μεταβολικά νοσήματα. Το 2012 έγινε κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου από το King’s College London στον τομέα της νευροεπιστήμης, με ειδίκευση στην αναπτυξιακή νευροβιολογία.

Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην κλινική έρευνα. Ως μέλος της ερευνητικής ομάδας στο MRC Childhood Nutrition Research Unit στο Institute of Child Health του University College London, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την παιδική παχυσαρκία, τη διατροφή στη βρεφική ηλικία και τον θηλασμό. Έχει επίσης εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία, σαν κλινική επιστημονική συνεργάτης, συντονίζοντας κλινικές μελέτες με ενδείξεις όπως o διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, η ηπατική και νεφρική νόσος.

Η κ. Κοκορέλη παρέχει διατροφική υποστήριξη σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες, παιδιά (υπέρβαρα, παχύσαρκα ή λιποβαρή), σε άτομα με μεταβολικά νοσήματα, όπως η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι γαστρεντερικές νόσοι, κ.α. Στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος της κ. Κοκορέλη βρίσκεται η διατροφική εκπαίδευση συνολικά της οικογένειας καθώς και κοινωνικών ομάδων (π.χ. εργαζομένων σε μία επιχείρηση), με σκοπό την προάσπιση της ψυχοσωματικής υγείας και την πρόληψη νοσημάτων.

Socials