Διατροφή

μεθοδικα και επιστημονικα

Τα 4 βήματα Διατροφικής Υποστήριξης

Με μια ολιστική προσέγγιση και με τη βοήθεια προηγμένων μεθόδων και αναλύσεων, χτίζουμε σταδιακά το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα με σταθερή ιατρική παρακολούθηση, έτσι ώστε να βελτιώσετε τη διατροφή, την υγεία αλλά και συνολικά την ποιότητα της ζωής σας. Στο Food for Health σας βοηθάμε να χάσετε βάρος, αλλά κυρίως να ‘κερδίσετε’ υγεία, όποια κι αν είναι η ηλικία ή οι ανάγκες του οργανισμού σας. Κυρίως σας βοηθηθούμε να μάθετε να τρώτε σωστά και για τους… σωστούς λόγους!

01

Όλα ξεκινούν από τη λήψη ενός σωστού ιατρικού ιστορικού, από το εξειδικευμένο προσωπικό μας. Η κατάσταση της υγείας σας, τόσο η τωρινή όσο και η πρότερη, παίζει κρίσιμο ρόλο στην αξιολόγηση που θα ακολουθήσει.

02

Η διατροφική αξιολόγηση συνίσταται στην καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών, στην ανάλυση της σύστασης του σώματός σας (λιπομέτρηση), στη μέτρηση του ύψους και του βάρους σας, καθώς και στη μέτρηση του βασικού σας μεταβολικού ρυθμού.

03

Ανάλογα με την περίπτωση προτείνονται συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις οι οποίες διεξάγονται στο ιατρείο μας, όπως ανάλυση αίματος και ούρων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, υπερηχογράφημα, κλπ.

04

Σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα – το ιστορικό, τις ιατρικές εξετάσεις, τις συνήθειες αλλά και τους στόχους σας – σχεδιάζουμε ένα απόλυτα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, το οποίο πρωτίστως θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη δυνατή υγεία του οργανισμού σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τομείς Διατροφής

Η διατροφική και ιατρική παρακολούθηση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουμε τους εργαζομένους να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η διαχείριση ή η απώλεια βάρους, η υγεία της καρδιάς και των αγγείων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ο ύπνος, οι πόνοι και οι φλεγμονές, το άγχος και η κούραση. Για να επιτύχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα επιλέξτε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τους εργαζομένους σας. Χάρη σε αυτό, όχι μόνο θα δείτε αύξηση της απόδοσής τους αλλά επίσης θα είστε περήφανοι για ένα πιο υγιές, πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό προσωπικό.

Μαζί σας θα χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με συμβουλευτική που θα λάβετε σε πλαίσια εμπιστευτικότητας από τους πιστοποιημένους διατροφολόγους και γιατρούς του κέντρου μας, με στόχο την υποστήριξη των εργαζομένων σας αναφορικά με την υιοθέτηση πιο υγιεινών επιλογών.

Στις συνεδρίες οι εξειδικευμένοι διατροφολόγοι και γιατροί μας θα:

  • Εξετάσουν πλήρες ιατρικό ιστορικό
  • Θέσουν στόχους και θα συζητήσουν στρατηγικές αντιμετώπισης και θεραπείας
  • Δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και υγείας σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και των αναγκών

 

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον χώρο σας, μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, καθώς και στο κέντρο μας.

Στο Πρότυπο Διαιτολογικό και Ερευνητικό Κέντρο Food for Health οι διατροφολόγοι, οι γιατροί αλλά και όλη η επιστημονική ομάδα μας συνεργάζεται στενά προκειμένου να επιτυγχάνει τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Παρέχουμε υπηρεσίες διατροφικής και ιατρικής υποστήριξης σε διάφορους τομείς, οι οποίοι προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τομείς Διατροφής

Η τροφή είναι το ‘καύσιμο’ του οργανισμού μας. Ως εκ τούτου, όταν λαμβάνουμε επαρκώς τις κατάλληλες τροφές…

Η απώλεια βάρους μπορεί να αποτελεί επιθυμία και στόχο πολλών ανθρώπων, αλλά αυτό δεν σημαίνει…

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, ταυτόχρονα όμως έχει και κάποιες…

Εάν μπορείτε να θηλάσετε, ο αποκλειστικός θηλασμός είναι η πλέον ενδεδειγμένη τροφή για το μωρό σας…

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτολογική Εταιρία, «τα σωστά σχεδιασμένα χορτοφαγικά…

Η διατροφή παίζει αναμφισβήτητα κρίσιμο ρόλο τόσο στην κατάσταση του οργανισμού όσο και στις επιδόσεις ενός αθλητή…

Η υγιεινή διατροφή αποτελεί την καλύτερη προσέγγιση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση…

Ο διαβήτης τύπου 2 έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στους ενηλίκους, ενώ το πιο ανησυχητικό…

Είναι γεγονός ότι οι διατροφικές μας συνήθειες ως ενήλικες έχουν τη βάση τους στην παιδική ηλικία…

Ιατρική Υποστήριξη

H παροχή εξατομικευμένης διατροφικής υποστήριξης είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από τη βέλτιστη δυνατή ιατρική υποστήριξη. To ιατρικό μας προσωπικό σε συνεργασία με τον κλινικό διαιτολόγο/ διατροφολόγο θα αξιολογήσει το διατροφικό και ιατρικό προφίλ σας ώστε να σας προτείνει την πλέον κατάλληλη για εσάς θεραπευτική προσέγγιση. Στο κέντρο μας παρέχεται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, γυναικολογικός και μαιευτικός έλεγχος καθώς και αξιολόγηση πληθώρας κλινικών περιστατικών σε συνεργασία και με εξωτερικούς γιατρούς.

To κέντρο μας χρησιμοποιεί εξελιγμένο και σύγχρονο διαιτολογικό και ιατρικό λογισμικό για τη διαχείριση των συλλεγόμενων μετρήσεων, αρχείων και εξετάσεων, ώστε ο κάθε εξεταζόμενος να διαθέτει το δικό του μοναδικό ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο (electronic medical record). Mε τον τρόπο αυτό εξυπηρετείται η διαχείριση της πληροφορίας η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη στους διαιτολόγους και γιατρούς μας μεγιστοποιώντας την αξιοποίησή της από το ιατρικό μας προσωπικό, ενώ φυσικά μπορεί και να αποστέλλεται άμεσα ηλεκτρονικά στον εξεταζόμενο. Επίσης, στο κέντρο μας τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας διαχείρισης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Μέσω του ιατρικού μας προσωπικού γίνεται πλήρης εργαστηριακός έλεγχος, βιοχημικός και αιματολογικός, προκειμένου να καλύπτεται το φάσμα της διατροφικής και ιατρικής αξιολόγησης. Ο εργαστηριακός έλεγχος είναι απαραίτητος για τον εντοπισμό κύριων παραγόντων κινδύνου και προδιάθεσης, την αξιολόγηση της πρότερης κατάστασης υγείας αλλά και την εξέλιξη/ βελτίωσή της με την κατάλληλη διατροφική και ιατρική θεραπευτική προσέγγιση.

Το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα Υπερήχων VolusonTM E8 της General Electric που χρησιμοποιεί το ιατρείο μας εξασφαλίζει υψηλής ευκρίνειας υπερήχους και τρισδιάστατες απεικονίσεις, για καρδιολογικούς και γυναικολογικούς/ μαιευτικούς ελέγχους. Η κορυφαίας ποιότητας εικόνα του Voluson E8 σε συνδυασμό με τις προηγμένες του δυνατότητες επιτρέπουν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα απόδοσης και τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.